Politie houdt man aan op verdenking van faillissementsfraude

dinsdag 21 april 2015

Hoogezand - De politie heeft vandaag een 63-jarige man uit Hoogezand aangehouden op verdenking van faillissementsfraude. De man wordt verdacht van bedrieglijke bankbreuk en het niet voldoen aan de inlichtingenplicht.

De eenmanszaak waarmee de man stond ingeschreven bij de Kamervan Koophandel werd op 1 juli 2014 failliet verklaard. De activiteiten van deonderneming(en) bestonden voornamelijk uit callcenterwerk ten behoeve van hetverkopen van advertenties.De man heeft geen inzicht gegeven in een deugdelijkeadministratie. Er is daardoor geen zicht op omzetgegevens. Ook zijn bij de Kamervan Koophandel geen jaarstukken gedeponeerd. Dit leidt er toe dat de curatorgeen zicht krijgt op de financile situatie van de onderneming. Hierop heeft decurator op 16 april aangifte gedaan van faillissementsfraude. De curator heeftvoor ongeveer 300.000 euro aan schuldenlast openstaan tegen de verdachte.De man uit Hoogezand wordt verdacht van het zich onttrekken aande inlichtingenplicht die hoort bij de afwikkeling van een faillissement. Hetdaaropvolgende politieonderzoek heeft vandaag geleid tot de aanhouding van deverdachte. Hij is ingesloten voor verhoor.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Borgercompagnie | 112 alarmeringen Borgercompagnie | Goedkoop Tanken in Borgercompagnie | Supermarkten in Borgercompagnie | Weerbericht Borgercompagnie