Geen zicht op afzender 'bompakketten'

maandag 2 maart 2009

De politie weet nog niet wie degene is die zaterdagmorgen twee pakketten met explosief materiaal op een postagentschap in Zuidbroek afleverde. Ook staat evenmin vast of degene die later op de dag de politie waarschuwde dezelfde man is. Inmiddels is wel een signalement bekend van de persoon die de pakketten afleverde. Het gaat om een 50 60 jaar oude man. Hij droeg een hoed en sprak accentloos Nederlands.
De politie zette zaterdag een veiligheidsprocedure in werking, nadat de meldkamer een anoniem telefoontje kreeg van een man die zei dat hij bij het postkantoor aan de Spoorstraat in Zuidbroek dozen met explosieven had afgeleverd. Nadat eerst specialisten van de politie de pakketten hadden bekeken, werd het Explosieven Opruimings Commando van de landmacht, het EOCKL, gewaarschuwd. Voorafgaand aan de werkzaamheden van het EOCKL werd door de politie de omgeving afgezet. Bewoners van huizen tegenover het postkantoor moesten tijdelijk hun woningen verlaten. Andere omwonenden moesten binnen blijven. Uit analyse van het EOCKL bleek, dat beide pakketten waren gevuld met vuurwerk en voorzien van ontstekingsmechanismen. Deze waren dusdanig amateuristisch van aard, dat een ontploffing nagenoeg was uitgesloten. De dozen konden voor forensisch onderzoek door de technische recherche worden meegenomen. De afzetting kon s avonds tegen 10 uur worden opgeheven. Het is nog onduidelijk om welke reden de vermoedelijke afzender aan het eind van de middag de politie informeerde. De onbekende vertelde dat hij spijt had gekregen. De pakketjes werden zaterdagmorgen rond half negen bij het postagentschap aan de Spoorstraat bezorgd. Mensen die iemand hebben gezien die aan het signalement voldoet, worden gevraagd contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het algemeen telefoonnummer 0900-8844.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Borgercompagnie | 112 alarmeringen Borgercompagnie | Goedkoop Tanken in Borgercompagnie | Supermarkten in Borgercompagnie | Weerbericht Borgercompagnie